Peer - Pyrus communis ‘Sucrée de Montlucon’

(24-2-2023)
(13-7-2023)
(13-7-2023)

Peer – Pyrus communis ‘Sucrée de Montlucon’

In ‘s Heeren Vruchten hebben we plaats gemaakt voor zo’n 28 oude perenrassen. Niet alleen voor de perendiversiteit, maar vooral voor de fruitboomhistorie. Kweker Jos, van wie de bomen afkomstig zijn, zocht nog een plek waar hij deze oude rassen ‘kwijt’ kon en waarbij hij de zekerheid had om bij deze bomen te zijner tijd entmateriaal af te nemen voor het behoud van deze oude perenrassen. Uiteraard werkt ons voedselbos daaraan mee.

Sucree de Montlucon werd ontdekt door Monsieur Rochet van Montlucon in 1812. Hij werd commercieel geteeld in Midden-Frankrijk en blijft populair bij amateurtelers. Sucree de Montlucon is, zoals de naam al doet vermoeden, een uitzonderlijk zoete dessertpeer. De peren hebben een goudgroene kleur die gemakkelijk dieprood wordt waar de zon de schil raakt. Vaak zijn er vlekjes roodbruin. Ze rijpen eind oktober en kunnen 2-3 maanden in de koelkast worden bewaard.