Druif - Vitis vinifera 'Suffolk Red'

foto Eetbaargoed

Druif – Vitis vinifera ‘Suffolk Red’

De ‘Suffolk Red’ is in 1935 ontstaan uit een kruising van ‘Fredonia’ x ‘Russian Seedless’ (‘Kishmish Chernyi’), uitgevoerd in Geneva in de staat New York (USA) en in 1972 geïntroduceerd. Deze druivensoort bloeit van eind mei tot midden juni, de bloei is niet erg opvallend. Voor de vruchtzetting door middel van bestuiving is bezoek van bijen belangrijk, hoewel deze variant bekend staat als een zelfbestuivend ras.

In juli verschijnen duidelijke trosjes met reeksen bessen eraan. Voor een deel vallen na verloop van tijd spontaan besjes af. Kleine tot middelgrote zeer lichtroze ronde bessen (ongeveer 1,9 gram) met dunne schil aan langwerpige middelgrote los gevormde trossen. De kleur van de druiven is donkerder naarmate ze meer door de zon worden beschenen. De trossen zijn niet altijd mooi gelijkmatig gezet en de omvang van de trossen is -mede daardoor- soms te beperkt. Deze druif is rijp om te plukken in september, dan kan je ervaren welk een licht zoete, zachte smaak de bessen hebben.

De productiviteit van deze druif is matig tot redelijk; sommige kwekers hebben de ervaring dat de productiviteit en ook de trosomvang duidelijk toeneemt naarmate de stok ouder wordt. De ‘Suffolk Red ’heeft een matige resistentie tegen valse meeldauw en een goede resistentie tegen echte meeldauw. Bij een erg grote opbrengst kan de houtafrijping tegenvallen en is de winterhardheid minder. Op de druivenheuvel van ’s Heeren Vruchten staan 4 exemplaren van ‘Suffolk Red’.