Spechtennestkast opgehangen

’s Heeren Vruchten, 26 februari 2024 –  We konden deze ochtend niet veel buitenactiviteiten ondernemen omdat het onafgebroken regende. Maar desondanks hebben we een spechtennestkast in de bosrand opgehangen. En we hebben de fotoval bij de marternestkast in diezelfde bosrand uitgelezen, met helaas alleen maar één (installatie)foto erop. Met de vers geplaatste wildcamera moeten we zeker meer beelden en filmpjes kunnen zien.

In de moestuin hebben we Ruud’s deel opnieuw ingedeeld in blokken van ruim 4,5 meter breed, met telkens twee wilgen die de ingang van de paadjes tussen de blokken gaan aangeven. We zijn bezig geweest om de homepage van de website aantrekkelijker te maken, plus is er op de website een zoekfunctie  toegevoegd, waarmee je gericht een onderwerp kan opzoeken.

Mooi om te zien is dat zo’n beetje alle honingbessen, in november 2022 hebben we er 140 neergezet, aan het uitbotten zijn en de binnenkort te bevruchten bloemetjes al goed zichtbaar zijn. Ook bloeien alle 15 amandelboompjes!

Honingbes
Amandel -Robijn- (19-2-2024)