Moestuinblokken nader geaccentueerd

’s Heeren Vruchten, 8 maart 2024 – Op deze zonnige maartochtend konden we lekker buiten werken. Om te beginnen zijn we bezig geweest het moestuinblok “Peulvruchten” zaaiklaar te maken, waarbij we verwachten dat volgende week vrijdag 15 maart de dames van WildWestLand in het kader van NLDoet de bonenstaken opzetten en flink wat struikjes gaan planten. Dat bleek best een pittig project, dat graspollenvrijmaken van het bonenblok, daar gaan we a.s. maandag de frees een paar keer doorheen jagen. Want met manueel spitwerk wordt zo’n blok van 120 m² een arbeidsintensief karwei, en we moeten nog wel een paar blokken zaaigereed maken. Verder zijn de paadjes gemaaid en zijn nu alle moestuinblokken met uitgegraven grensvoren voor het frezen freesklaar gemaakt.

En, ook niet onbelangrijk gezien het ooievaarspaalverhaal van 23 februari: we zagen een ooievaar over het voedselbos vliegen en afdalen richting nummer 7 van het landgoed ’s Heeren Vrunten.

Eerder deze week hebben we de contouren voor het raam bepaald, en de looppaden tussen de moestuinenblokken met wilgen gemarkeerd. Een andere klus die we deze week hebben geklaard is het beter sluitbaar maken van de container. De verharde rubberen strippen van beide deuren losgemaakt, en per deur is een draaistangsluiting verwijderd. Na het smeren van de scharnieren hebben we nu – aan de bovenkant – perfect sluitende deuren op onze container. Het inregenen is nu verleden tijd, maar door de ontstane ruimte aan de onderkant van de deur kan onze containermuis nu gemakkelijker in- en uitlopen. van

Lupine, Sperciebonen en Stokspekbonen
De rest gaan we freesen